Welcome to my scrapworld

Becky Higgins' Project Life

Becky Higgins' Project Life
http://www.beckyhiggins.com/products/

Please link to my site if you copy text or pictures. Thanks.

© Ingrid Poppeliers - http://www.taalcreatief.blogspot.com/

woensdag 23 mei 2012

De 15 dingen die je moet opgeven om GELUKKIG te worden / 15 things you should give up to become HAPPY



Tips om gelukkiger te zijn / Tips to make you happier




We houden te vaak vast aan gewoontes en gedragspatronen die ons niets dan pijn en stress opleveren. Ons leven verbetert pas wanneer we de onzin van deze dingen inzien, en ze eindelijk opgeven.
Geef de volgende vijftien zaken op en je gaat gegarandeerd een makkelijker en gelukkiger leven tegemoet.
  1. Altijd gelijk willen hebben
Kan je de gedachte dat je het bij het verkeerde eind hebt niet verdragen? Blijf je aandringen op je gelijk, zelfs wanneer er belangrijke relaties op het spel staan?
Het is al die moeite niet waard. Vraag jezelf af: “Wat is beter? Mijn gelijk halen, of de vriendschap behouden?”
  1. Drang naar controle
Wees geen controlefreak en wees bereid om je drang naar controle over situaties en mensen op te geven. Laat anderen toe te zijn wie ze zijn en je voelt je direct veel beter.
  1. Beschuldigingen
Neem verantwoordelijkheid voor je eigen leven en stop met anderen de schuld te geven.
  1. Negativiteit
Raak niet verstrikt in een negatieve spiraal. Geloof in jezelf, geef jezelf kansen en denk niet altijd het slechtste over jezelf.
  1. Leg jezelf geen limieten op
Stop met jezelf limieten op te leggen over wat je kan en niet kan bereiken. Spreid je vleugels en vlieg zo hoog als je kan, zonder op voorhand aan je plafond te denken.
  1. Klagen
Klaag niet over alles en iedereen. Niets of niemand kan je ongelukkig maken als je dat zelf niet toelaat. Laat het niet toe en wees positief.
  1. Kritiek
Stop met voortdurend anderen te bekritiseren. Alle mensen zijn uniek, maar tegelijkertijd hetzelfde. We willen allemaal gelukkig worden, liefhebben en geliefd worden. Kritiek is geheel overbodig.
  1. Indruk maken
Probeer niet zo hard iemand te zijn die je niet bent, want zo maak je echt geen indruk. Integendeel, anderen voelen zich aangetrokken tot jou wanneer je net alle maskers afwerpt en de echte ‘jij’ onthuld wordt.
  1. Verzet tegen verandering
Verandering is goed en is het enige wat je van A naar B kan brengen. Je verzetten tegen verandering is dan ook het slechtste dat je kan doen.
  1. Etiketten
Stop met een etiket te plakken op alles en iedereen die anders is dan jij. Je verstand werkt enkel als het open staat voor nieuwe dingen.
  1. Angst
Angst is een illusie. Angst bestaat niet echt – jij bent degene die het creëert.
  1. Excuusjes
Stop met jezelf en andere smoesjes wijs te maken. In 99.9% van de gevallen zijn ze niet echt en verdoezelen ze de waarheid.
  1. Het verleden
Het verleden loslaten is niet vanzelfsprekend, vooral wanneer het verleden zo mooi lijkt in vergelijking met het heden, en je bang bent van de toekomst.
Maar het heden is alles wat je hebt. Stop met in het verleden te leven en leef in het hier en nu in alles wat je doet, met een oog op de toekomst. Enkel zo kan je genieten van het leven.
  1. Banden
Leer loslaten. Geef niet op waar je van houdt, maar laat de zaken los die je onbewust aan banden leggen en je begrenzen in wat je kan en niet kan bereiken.
  1. Leven naar de verwachtingen van anderen
Je leven is van jou en van jou alleen. Te veel mensen leven alsof hun leven anderen toebehoort. Ze leven naar de waarden, normen en het verwachtingspatroon van hun ouders, vrienden, vijanden, leraars, overheid en media.
Maar jij niet, jij moet luisteren naar wat je innerlijke stem zegt. Je moet ontdekken wat je gelukkig maakt en dat ten allen koste nastreven. Je hebt maar één leven. Gebruik het om te doen wat jij, en niet anderen, belangrijk vindt.

maandag 21 mei 2012

Weekendje weg met vriendinnen / Girls' Weekend : TIPS !


© Ingrid Poppeliers

http://www.eropuitmetvriendinnen.be/site/tips

Tips voor Chicks


13 Slimme tips voor een vrolijke vakantie met vriendinnen

  1. Kom niet vroeger thuis dan afgesproken
    Spreek duidelijk een uur af en kom wat later. Het vermijdt paniek bij de thuisblijvers die het huis nog aan het opruimen zijn. Wees aardig en geef hen wat extra tijd om de vaatwasser te vullen, te stofzuigen en de vuilniszak toe te binden. Het is voor jou toch ook niet fijn om al met je trolley aan de deur te staan terwijl de rest nog een dweiltje slaat. Bovendien is een beetje treuzelen goed voor het gemis. Want dat hoop je toch, dat ze je hebben gemist!
  2. Leer lummelen
    Je moet de hele week al hollen en draven om alles gedaan te krijgen. Prop een vriendinnenweekend daarom niet vol activiteiten. Je hoeft echt niet alles te doen wat in de folders staat. Desnoods kom je volgend jaar terug om de rest van het programma af te werken. Niemand die het nog beseft, maar vakantie is Latijn voor leegte. Lanterfanten is het hoogste goed, tijdverlies is de nieuwe luxe. Ga ervoor... traag!
  3. Verzorg jezelf of laat je verzorgen
    Het is niet omdat je weg bent zonder partner dat je in een slons moet veranderen. Kam je haar, epileer je wenkbrauwen en houd je kuiten glad. Een weekendje met vriendinnen is geen excuus voor luie stekels en verfrommelde lijven. Gun jezelf de aandacht én de verzorging. Een vrouw in een goed vel kan de wereld aan. Scrubs, massages en sauna's... alles waar je altijd vrolijk van wordt.
  4. Stook geen ruzie op voorhand
    En nog beter, stook helemaal geen ruzie. Weet daarom wie je meeneemt en wie je thuis laat. Is je zus een échte vriendin? Of is ze gewoon je zus? Forceer de vriendschap en leur de sisterhood niet uit. Op weekend komt daar hommeles van. Hou de liga liever exclusief en kies resoluut voor een vijfsterrengezelschap in een driesterrenlogies. Verder is het wellicht praktisch om het aantal even te houden. Tenzij de tafelschikking en de kamerverdeling je niet kunnen schelen.
  5. Let voor één keer niet op je lijn
    Een weekend met vriendinnen = een caloriebom! Leg je daar voor de sfeer bij neer. Tel geen dieetpunten, bespaar niet op koolhydraten, eet het chocolaatje bij de koffie lekker op. En zeur vooral niet over je figuur! Dat figuur heb je trouwens gekregen in die 51 andere weekends van het jaar. Het heeft geen zin om in het 52ste weekend alle zogezegde schade in te halen. Zeker niet in Limburg, ... met al die lekkere Limburgse vlaai.

  6. Doe iets wat je nog nooit gedaan hebt
    Nieuwsgierigheid doet de wereld draaien. Blijf fris in het kopje en wees niet bang voor dingen die je niet kent. Schrik is voor seuten. Het genoegen is voor madammen met pit, puf én jus. Iets raars op de kaart? Proeven! Een logement op water? Boeken! 2 paar schoenen tegelijk? Zonder schuldgevoel! Een ranger in het Nationaal Park? Reserveren! Vespa's te huur? Gaan! Aventi belli ragazzi! Durven is doen, laat je verrassen!
  7. Doe zoals Mick Jagger en zweer plechtig: What happens on tour, stays on tour
    Met andere woorden: WAT OP EEN VRIENDINNENWEEKEND WORDT GEZEGD, BLIJFT OP VRIENDINNENWEEKEND! Je kan gerust een hele hoop geheimen bespreken, maar je mag er achteraf niet op terugkomen. Pikante weetjes en gevaarlijke ontboezemingen vragen om vertrouwen en discretie. Eens terug thuis is er maar één gebod: Zwijgen!
  8. Maak alleen uitgestippelde wandelingen
    Wegwijzers zijn een troef! Pijltjes zijn een zegen! Al babbelend letten meisjes niet zo goed op de weg. Topografische kaarten zijn niet geschikt voor vriendinnen. Voor je het weet sta je midden op de hei te discussiëren over het noorden. Terwijl de leidster maar blijft draaien met de kaart. Bovendien zijn uitgestippelde wandelingen op alles voorzien. Picknicktafels, aardige uitzichten, een kasteeltje hier, een watermolen daar én met horeca on the road. Belangrijk!
  9. Neem alleen flatterende foto's
    Oh ja, het is verleidelijk om gekke bekken te drukken voor de foto, maar achteraf ben je er zelden gelukkig mee. Geef toe dat je liefst elegant op de foto staat. Spreek daarom af om geen dikke konten te fotograferen. Ga op zoek naar elkaars verleidelijke kant. Flits niet in het donker. Vermijd kikkerperspectief. En als je twijfelt, ga dan voluit voor de schoonheid van het landschap. Ten slotte nog dit: elkaar na het weekend onaangekondigd taggen op Facebook is verboden.
  10. Discussieer vooral over de logies
    Voorbereidende weekendvergaderingen zijn geen smoes om nog eens af te spreken. Voorbereidende weekendvergaderingen zijn broodnodig. Omdat er héél veel soorten logies zijn. Van B&B's over vakantiehuisjes tot hotels, vakantieparen en kampeervlotten op het water. Neem je tijd om te kiezen en blijf bij je beslissing. Als je met je trolley komt aangereden bij de knusse gastenkamer, loop dan niet te jammeren dat je toch liever in een tent zou blijven slapen. Owee!
  11. Neem een ouderwetse pyjama mee
    Slaap je thuis in een slipje? Draag je alleen een oude t-shirt? Slaap je bloot? Of zweer je bij babydolletjes in roze zijde? Op weekend maakt het geen verschil. Want op weekend deel je een slaapkamer met vriendinnen. Vergeet daarom je ouderwetse pyjama niet, met broek én jasje, liefst niet al honderd keer te heet gewassen. De kans is groot dat er vergaderingen zullen worden belegd in bed of bij de open haard, maar dat is op geen enkel moment erotisch bedoeld.
  12. Laat elkaar los
    Wil de ene shoppen (iets zoeken voor op die witte rok), de andere terrassen ( mensen beloeren onder een parasol), zoek dan geen complotten tegen de vriendschap en spreek gewoon een uur af. Om vier uur terug op de Grote Markt, zo simpel is dat. Je hoeft heus niet het hele weekend arm in arm te lopen met zijn vieren of zijn zessen. Na de gescheiden bezigheden is er overigens weer gesprekstof met hopen. Want je wil natuurlijk wel weten hoe de ander het heeft gehad.
  13. Durf voor onnozele activiteiten te gaan
    Minigolfen heeft misschien een kwalijke reputatie, maar dat is onzin. Minigolfen is altijd leuk. Je kletst wat, je wandelt wat en je speelt wat. Ambiance gegarandeerd. Speeltuinen, waggelbruggen, familieschommels, picknicks en boottochtjes vallen in dezelfde categorie. Want wat je als kind plezierig vond, is gewoon plezierig gebleven. Vooral als niemand kijkt. Trek je sokken uit en voel met je teen aan de koude beek. Ouderwetse gezelligheid hoeft niet ingewikkeld te zijn.

dinsdag 15 mei 2012

Files beu ? Bekijk 's werelds gevaarlijkste reisroutes / Traffic jams ? Take a look at the world's most dangerous commutes

Kabelbaan Los Pinos / Zip wire Los Pinos (Colombia)

Kabelbaan Los Pinos (Colombia)
De kinderen van Los Pinos, een dorpje in de Colombiaanse jungle, lachen met de pestkoppen op schoolbussen, want voor hen brengt de reis naar en van school veel ernstiger gevaren met zich mee.  Omdat hun dorp van de omliggende gemeenschappen is afgesneden door een ravijn van 365 meter diep, waar je twee uur voor nodig hebt om errond te gaan, reizen de kinderen naar de overkant met behulp van een kabelbaan van 400 meter lang.

Elke morgen arriveren een stuk of tien kinderen bij het lanceringsplatform, gewapend met hun eigen katrol, touw en - heel belangrijk - een stuk hout dat ze als rem gebruiken om niet met een snelheid van 65 km/u tegen de autobanden aan de andere kant te botsen. Kleine kinderen worden in zakken gebonden en aan oudere kinderen vastgemaakt.

Ook circa zestig volwassenen trotseren elke dag de reis en ze vervoeren daarbij vaak bagage.  Niemand weet wat het maximumgewicht is dat de kabelbaan kan dragen, maar de bewoners hebben dieren, grote voedingspakketten en zelfs meubels naar de overkant gebracht en de staalkabels zijn niet gebroken. Nog niet.

Los Pinos zip wire, Colombia

Forget the perils of bullies on the school bus—for the children of Los Pinos, 
a village in the Colombian jungle, the trip to and from class holds rather more dramatic dangers. With their settlement cut off from neighboring communities by a 1,200-foot-deep gorge that takes two hours to walk around, the kids get across using 1,300-foot zip wires.
Every morning, around a dozen of them arrive at the launch pad, armed with their own pulley, 
rope and—crucially—a piece of wood to use as a brake so they don’t slam into the tires on the other side at 40mph. Smaller pupils are bundled into hessian sacks and tied to older children.
Some 60 adults brave the trip daily, too, often transporting supplies. Nobody knows what the zips’ weight limits are, but locals have carried animals, large food parcels and even furniture across, and the steel cables haven’t broken. Yet.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Yungas-weg / Road (Bolivia) - Road of Death

Yungas-weg / Road (Bolivia) - Road of Death


Yungas-weg (Bolivia)
Deze bergpas staat ook bekend als 'El Camino de la Muerte', ofwel 'de weg van de dood': een bijnaam die u vrij letterlijk mag nemen. Sinds deze 61 kilometer lange weg in de jaren dertig werd uitgehakt en een belangrijke route werd voor vrachtwagens die reizen van La Paz, de hoofdstad van Bolivia, naar de dorpen in de regenwouden in het noorden, zijn er circa 250 mensen per jaar omgekomen.

De weg is ongeveer zo breed als een eettafel lang is - niet ideaal als je probeert met een vrachtwagen door een haarspeldbocht te rijden met een steile afgrond van 900 meter aan de ene kant. Voeg daar talloze landverschuivingen, zware regenbuien en tegemoetkomende vrachtwagens aan toe, en plotseling lijkt de ring rond Brussel zo erg niet meer.

Sinds 2006 biedt een minder gevaarlijke omleiding een alternatief voor de ergste delen van de route.  Maar desondanks tonen de gedenkkruisen en bloemen die op onregelmatige afstanden langs de Yungas-weg te zien zijn, dat er nog altijd veel ongelukken gebeuren.

Yungas Road, Bolivia

This mountain pass is also known as El Camino de la Muerte, or “the Road of Death”
—and the nickname’s not a jokey exaggeration. Up to 250 people a year have been killed on this 38-mile-long stretch since it was carved into the mountainside in the 1930s and became a key route for trucks traveling from Bolivia’s capital La Paz to rain forest settlements in the north.
The road is about as wide as a dining table is long—not ideal when you’re trying to creep a truck round a hairpin bend with a 3,000-foot sheer drop on one side. Add a smattering of landslides, torrential rain, and another truck coming in the other direction (even if there is the occasional narrow passing place), and suddenly your local highway seems much more palatable.

Since 2006, a less-dangerous bypass has provided an alternative to the worst parts of the route. But, even so, the memorial crosses and floral tributes that appear at regular intervals along the Yungas Road show that it remains far from accident free.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


Hussaini brug / bridge (Pakistan)

Hussaini brug / bridge (Pakistan)


Hussaini-brug (Pakistan)
Als er iets erger is dan het lopen over een wankele houten hangbrug, dan is dat wel als je daarnaast zijn afgebroken voorloper ziet hangen.  Dat is echter de dagelijkse realiteit voor dorpsbewoners in Hussaini, in Noord-Pakistan, die brandhout, gewassen en dieren over de 193 meter lange structuur moeten vervoeren naar hun landbouwgronden:
Enkele jaren geleden tilde een harde windvlaag de oude brug op en sloeg ze naar beneden waardoor de meeste latten braken en onbruikbaar werden.  Maar ook de nieuwe brug heeft het niet makkelijk gehad. Door een recente landverschuiving steeg het waterniveau van de rivier de Hunza zodanig dat de brug enkele weken werd overspoeld.  De Hunza is ook onder normale omstandigheden geen vriendelijke rivier.  Als je van de brug in het water vol stroomversnellingen zou vallen, dan is het met je gedaan.
De plaatselijke bevolking probeert de brug zo goed mogelijk te onderhouden en op te lappen, met stukjes hout, takken - en veel hoop. 

Hussaini Bridge, Pakistan

If there’s one thing worse than navigating a rickety wooden suspension bridge, it’s having to do so while looking at its broken predecessor dangling alongside. But that’s the routine of villagers in Hussaini, northern Pakistan, who need to cart firewood, crops and livestock across the 635-foot-long structure to reach their farmland.

A strong gust of wind lifted up the old bridge a couple of years ago, then smashed it back down, dislodging most of the slats and rendering it useless. But the new bridge hasn’t had an easy time of it, either. A recent landslide caused the water levels of the Hunza River below to rise so much that the bridge was submerged for weeks. Indeed, even under normal conditions, the Hunza is no gentle stream. To put it bluntly, if you fell 
off the bridge into the rapid-riddled torrent, you wouldn’t be sculling to safety.

Locals try to keep the bridge patched up as best they can, relying on bits of wood, twine—and hope.
(Bron/Source: Reader's Digest 03/2012)
http://www.rd.com/slideshows/the-worlds-most-outrageous-commutes/#slideshow=slide3


zaterdag 12 mei 2012

12 mei - Wereldbewustmakingsdag ME/CVS & Fibromyalgie


Voor meer erkenning en begrip.  Want deze chronische ziektes zijn echt en niet ingebeeld.  Ze veranderen je leven drastisch.  Voor de buitenwereld vaak moeilijk te begrijpen en onzichtbaar.  Voor zij die eraan lijden helaas een trieste realiteit.  Voortdurend je grenzen bewaken, pijnen en vermoeidheid verbijten, met ups en downs, niet altijd meer kunnen wat je vroeger kon.  Kortom, accepteren dat je je grenzen hebt en ermee leren leven.