Welcome to my scrapworld

Becky Higgins' Project Life

Becky Higgins' Project Life
http://www.beckyhiggins.com/products/

Please link to my site if you copy text or pictures. Thanks.

© Ingrid Poppeliers - http://www.taalcreatief.blogspot.com/

donderdag 2 juli 2009

Zwoele zomerdagen

'Roll out those lazy, hazy, crazy days of Summer' (Nat King Cole)
'Summertime, and the livin' is easy'

'Summer of '69' (Bryan Adams)
'In the Summertime' (Mungo Jerry)
'Summer Sun' (Texas)
'Summer Night City' (ABBA)

'Summer Nights' (John Travolta & Olivia Newton John)
'Summer in the City' (The Lovin' Spoonful)

'California Girls' (The Beach Boys)
'All Summer long' (Kid Rock)

Warme, zwoele zomerdagen worden bezongen in menig lied. Er zijn zoveel nummers over geschreven, wellicht te veel om op te noemen. De laatste dagen weten we ervan mee te spreken, al is het natuurlijk niet altijd en voor iedereen even leuk. Als je aan een zwembad zit, of beter nog, in een zwembad, met een koel drankje erbij, dan is het 'genieten'. Of heerlijk relaxen in de koele schaduw van een boom of parasol, eveneens met een lekker koel drankje erbij.

Maar zulk heet en plakkerig weer maakt vele mensen ook moe en ambetant als je geen verkoeling vindt. Als je moet gaan werken en er is geen airco in je kantoor. En de warmte die blijft hangen in je huis. De auto die een bakoven wordt als die de hele dag in de zon heeft gestaan en de hitte tegen je gezicht slaagt als je het portier opent. En niet alle auto's zijn uitgerust met airco, die van ons bijvoorbeeld niet. Dan is het meteen alle ramen en het dakraam opengooien om het wat menselijk te maken in de auto.

Maar wat wel zalig is aan die zwoele, zweterige zomerdagen zijn de avonden. Héérlijk om een terrasje te doen, in je tuin of op je terras te zitten of een avondwandeling te maken. Ik hou erg veel van avondwandelingen door onze buurt en doe dat dan ook geregeld. Ik snuif dan de heerlijke zoete geuren op van bloemen en planten of lekkere BBQ-geuren. De koele avondlucht frist me letterlijk op. De huizen en straten ademen nog de hitte uit van de dag; alle ramen open, mensen in topje of marcelleke zitten voor de TV of zoeken verkoeling met hun hoofd door het venster. Zelf kijk ik niet zoveel TV in de zomer. Ik blijf liefst zo lang mogelijk buiten nu de dagen op hun langst zijn en het lang licht is.

Vanavond ga ik wel een uitzondering maken, want om 21.10u zendt EEN een hulde aan Yasmine uit. Morgen wordt ze begraven. Het blijft spijtig dat ze er niet meer is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten