Welcome to my scrapworld

Becky Higgins' Project Life

Becky Higgins' Project Life
http://www.beckyhiggins.com/products/

Please link to my site if you copy text or pictures. Thanks.

© Ingrid Poppeliers - http://www.taalcreatief.blogspot.com/

dinsdag 21 juni 2011

Midzomernacht boven de poolcirkel - langste dag / Midsummer night above the Polar Circle - The Longest Day


Vandaag begint de zomer.  Je zou het niet zeggen als je buiten kijkt.  Niet bepaald zomerweer vandaag.  We hebben natuurlijk al veel zomerdagen gehad en hopelijk komen er nog vele.  Ondanks de afwezigheid van het zonnetje op deze 1ste zomerdag is het toch de langste dag vandaag en straks de kortste nacht.

Ooit zou ik dit fenomeen eens live willen zien.  Wie weet lukt het me wel eens om mid juni in bv Scandinavië of Canada te zijn.  Never say never.  Het moet een prachtig schouwspel zijn.  Net voor de zon de horizon raakt, begint ze alweer aan haar klim.  Het wordt er dus niet echt donker.  Dat moet heel bijzonder zijn.

Midzomernacht
De poolcirkel ligt op 66,6 graden noorderbreedte en loopt over het noordelijkste puntje van IJsland, Noorwegen, Zweden, Finland, Rusland, Alaska, Canada en Groenland. Deze landen horen ook bij de poolcirkel. In het gebied hierboven gaat de zon in de nachten rond 21 juni niet meer onder. Dat noemen we de midzomernachtzon. Des te noordelijker je komt des te meer dagen het licht blijft.


Bron: http://wikikids.wiki.kennisnet.nl/Noordpool

Geen opmerkingen:

Een reactie posten