Welcome to my scrapworld

Becky Higgins' Project Life

Becky Higgins' Project Life
http://www.beckyhiggins.com/products/

Please link to my site if you copy text or pictures. Thanks.

© Ingrid Poppeliers - http://www.taalcreatief.blogspot.com/

maandag 20 juni 2011

Stop mishandeling en misbruik van mensen en dieren ! / Stop abuse of human beings and animals !


 Dagelijks duiken er nieuwe feiten op over mishandeling en misbruik van mensen en dieren.  Vandaag maken de kranten melding van mishandeling van varkens in varkenskwekerijen. Echt schokkend. Net zoals het zinloos afmaken van walvissen, zeehondjes, dolfijnen en nog zoveel meer dieren.  Dan is er nog de 'paardenbeul' van Haspengouw die merries foltert tot vaak de dood erop volgt.

Er gaat ook haast geen dag voorbij of er komt weer een pedofiliezaak aan het licht.  Hoe kun je weerloze, onschuldige kinderen en zelfs baby's zoiets aandoen ???  En strafst van al, de daders zijn dan nog vaak geestelijken, leerkrachten, trainers en ouders, allemaal mensen die dicht bij kinderen staan en waarvan je toch respect voor het kind zou mogen verwachten.  Hoe moet dat nu met ons vertrouwen en vooral met het vertrouwen van de kinderen in volwassenen ?  Die kinderen zijn voor heel hun leven geschonden, voorbestemd om die zware last mee te dragen.

Maar we horen ook meer en meer over gevallen van mishandeling van de ouderen in onze maatschappij. Is er dan niks geen respect meer ?
Wat mij ook steeds weer zooo boos maakt, is de mensonterende behandeling die veel vrouwen in veel te veel landen moeten ondergaan.  Ze worden zwaar gestraft, publiekelijk vernederd, verkracht, verminkt, verstoten en vaak om redenen waaraan ze zelf niets kunnen doen.  Ik vind het al vreselijk dat vrouwen zich  moeten verbergen onder een bourka en behandeld worden als bezit.  Het boek 'Duizend schitterende zonnen' van Khaled Hosseini licht een serieus tipje van de sluier op over deze mentaliteit.  Het is werkelijk schokkend.

De mensonwaardige levensomstandigheden waarin vele kinderen moeten opgroeien, zijn ook schrijnend.  Ze kunnen of mogen niet naar school, omdat ze moeten werken om wat centen te verdienen.  In Indië zetten ze kleine kinderen in in de steenkoolmijnen, gevaarlijk en ongezond werk.

Hele stapels boeken en artikels kan je lezen over al deze ellende overal ter wereld, ja ook gewoon bij ons om de hoek.  We mogen er niet onverschillig voor blijven.  Menselijke wreedheden zijn evenwel van alle tijden.  - Nu weten we wellicht meer en sneller door al de media en worden we er vaker mee geconfronteerd. - But that doesn't make it right.  We moeten blijven vechten tegen dit onrecht.  Want de dieren en de kinderen kunnen het zelf niet, alsook niet de vrouwen die gevangen zitten in mens-onterende toestanden.

Ik heb alsmaar vaker de neiging om het uit te schreeuwen: STOP MISHANDELING EN MISBRUIK !!! Van dieren en mensen, waaronder vooral onschuldige  kinderen en vrouwen !!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten