Welcome to my scrapworld

Becky Higgins' Project Life

Becky Higgins' Project Life
http://www.beckyhiggins.com/products/

Please link to my site if you copy text or pictures. Thanks.

© Ingrid Poppeliers - http://www.taalcreatief.blogspot.com/

woensdag 16 februari 2011

Krokusjes voorbode van de lente / Crocuses early sign of spring

© Ingrid Poppeliers
Lentekriebels

De eerste krokusjes duiken op - een teken dat de lente in de lucht hangt.  Het zonnetje schijnt vandaag en geeft zelfs al wat warmte.  Ze is voorzichtig begonnen aan haar klim, elke dag een klein beetje hoger.  Ze beschrijft langzaam maar zeker een grotere boog aan de hemel.  De dagen worden merkbaar langer.  De zon is op weg van de steenbokskeerkring richting evenaar.  Rond 21 maart staat ze loodrecht op de evenaar en begint in onze streken de lente.

We zijn er vrijwel allemaal aan toe. Meer zon en meer daglicht na die lange, donkere winter.  Onze energiereserves raken stilaan op.  Ons lichaam heeft lange tijd in winterstand gestaan.  We konden wat extra vetreserves gebruiken om onszelf te beschermen tegen de vrieskou.  Als binnenkort de rokjes en T-shirtjes weer bovengehaald worden - om maar te zwijgen van de badpakken en bikini's - dan nemen we ons weer plechtig voor om meer te bewegen en minder te eten.  Onze extraatjes moeten zo snel mogelijk verdwijnen of verminderen, want het is echt geen zicht in die minderverhullende kleren ;-)

De natuur voelt de lente al kriebelen.  De mensen en de dieren ook. We gaan mee met de seizoenen.  De natuur heeft dat mooi geregeld allemaal.  Het is mid februari, dus we kunnen nog een winterprik krijgen.  Maar diep binnenin hoop ik dat dat niet zal doorgaan ;-)

1 opmerking:

  1. Bij ons staan de krokussen nog niet open, nog even geduld! Maar wat ik ook wel heel leuk vind, de helleborus heeft weer veel knopjes.

    BeantwoordenVerwijderen