Welcome to my scrapworld

Becky Higgins' Project Life

Becky Higgins' Project Life
http://www.beckyhiggins.com/products/

Please link to my site if you copy text or pictures. Thanks.

© Ingrid Poppeliers - http://www.taalcreatief.blogspot.com/

vrijdag 18 februari 2011

Absurd

Toppunt van absurditeit  (vandaag echt gezien)


Stakend trampersoneel neemt tram om naar betoging te gaan. 
(Stel je voor dat ze zouden klagen dat ze niet ter plaatse geraken wegens te weinig openbaar vervoer ;-)

Soms zie of hoor je echt absurde dingen.  Als je de dingen wat meer van op een afstand bekijkt of uitzoomt, besef je misschien hoe absurd sommige dingen zijn.  Het is wel grappig eigenlijk.  Mochten er buitenaardse wezens bestaan en ze zouden ons bezig zien, ze zouden het soms besterven van het lachen.  Hierbij een paar - in mijn ogen - absurde situaties die typisch menselijk zijn.  Zelfs de dieren zouden ons gek verklaren ;-)
  • je te pletter haasten om ergens te gaan relaxen of yoga te doen. 
  • op een prachtige, zonnige dag gaan lopen op een loopband in een zweterige fitnessruimte.  Waarom niet gewoon buiten lopen in de frisse lucht en de natuur ?  Bovendien is het gratis.
  • waarom een toestel vervangen door een nieuwer model als het oude nog prima werkt ?
  • de verwarming te hoog zetten als je het koud hebt, maar wel rondlopen in T-shirt.  Doe een trui aan en zet de verwarming wat lager.  Het is goedkoper en je hoofd blijft lekker fris.  Als het te warm is, word je al gauw te suf (allez ja, ik toch)
  • de auto laten draaien om even de krant te kopen.  Slecht voor het milieu, goed voor potentiële dieven - ze hoeven maar in te stappen en weg te rijden.  Hoeveel moeite kost het je eigenlijk om de motor af te zetten ?  Je hebt trouwens kans dat dat 'even een krant kopen' langer duurt dan de halve minuut die je in gedachten had.  Je bent nl niet altijd de enige klant.
De mens is soms een raar wezen met rare gewoontes.  Het grappige is dat we bepaalde dingen zo gewend zijn, dat we het niet eens meer beseffen.  Dan kom je tot absurde toestanden. 

Ooit zag ik in Planckendael een bordje met de tekst 'Oeros - uitgestorven' terwijl het beest levend en wel van in de wei ons stond aan te staren;-)  Het dier zag er nog heel goed uit om uitgestorven te zijn.

Absurde humor kan ik trouwens best wel appeciëren.  Monthy Python's 'The Life of Brian' en 'Fawlty Towers' vind ik leuke Britse humor.  Ook 'Coupling', 'The Worst Week of my Life' en 'Miranda' is Britse humor om van te snoepen (en je soms te ergeren aan de klungelige toestanden ;-)


De 3-delige reeks 'The Naked Gun' met een geweldige Leslie Nielsen als domme detective Frank Drebin is om je ziek te lachen.  De films zitten barstensvol absurde humor en parodieën op andere films. 

'De films worden gekenmerkt door slapstick humor en situaties die elkaar in hoog tempo opvolgen. Verder zitten er veel visuele grappen en woordgrappen in.

De films worden gekenmerkt door absurde humor. Dit wordt al duidelijk in de titels van de vervolgverhalen, namelijk: "The Naked Gun 2½" en "Naked Gun 33⅓". Het idee om vervolgverhalen uit te buiten tot het uiterste wordt op deze manier in een belachelijke context weergegeven.'
(Bron: Wikipedia)'

2 opmerkingen:

  1. Ja, we doen soms gekke dingen zonder er bij na te denken hé !! :)) Ik hou ook van die gekke en absurde series en films, omdat de situaties vaak heel herkenbaar zijn.... :)))
    Groetjes Enny

    BeantwoordenVerwijderen
  2. een caloriebewuste puber voor me in de rij bij de buurtsuper.
    een blikje cola light en een mars:))

    BeantwoordenVerwijderen