Welcome to my scrapworld

Becky Higgins' Project Life

Becky Higgins' Project Life
http://www.beckyhiggins.com/products/

Please link to my site if you copy text or pictures. Thanks.

© Ingrid Poppeliers - http://www.taalcreatief.blogspot.com/

woensdag 21 januari 2009

'Van vlees en bloed' - humor of tragedie ?

De tragikomische TV-reeks 'Van vlees en bloed' die begin januari 2009 van start ging, is weer een topproductie van Woestijnvis (geschreven door Tom Van Dyck en Michiel Devlieger). De kleinste kantjes van de mens worden weer knap neergezet. De acteurs zetten hun personage werkelijkheidsgetrouw neer. Je zakt bijna zelf door de grond van plaatsvervangende schaamte. Bepaalde typetjes komen geweldig tot hun recht.

Ronduit geweldig is 'Herman', de ietwat simpele overbuurman die overal met zijn neus bij staat en zich overal mee bemoeit. Heel herkenbaar en schitterend vertolkt door Herwig Ilegems. 'Maurice', de aangetrouwde gepensioneerde inspecteur uit het Katholiek onderwijs, pietje precies en kleinburgerlijk tot en met. Hij zit enorm te azen op de erfenis, zijnde het huis, de beenhouwerij en 'den atelier'. Echt geweldige acteerprestaties van Peter Van den Eede. Een plezier om hem bezig te zien. En de conversaties met zijn echtgenote, 'Gerda', die zich alles laat welgevallen en haar man onderdanig is. Mieke De Groote speelt dit personage erg realistisch.

Liliane, Sien Eggers, acteert ook weer fantastisch. Zie haar geweldig graag bezig en ben een groot fan van haar geworden sinds haar rollen in 'In de Gloria'. Ook Lucas Van den Eynde als 'André', Tom Van Dyck als 'Luc', Maaike Neuville als 'Anke' zetten hun beste beentje voor. Ook een dikke pluim voor de andere acteurs. De moemoe doet me denken aan 'la mama' in Italiaanse films. Ze heeft gezag en er moet geluisterd worden. Het is haar huis, haar beenhouwerij en ze wil van geen verkopen of verdelen weten. Reinhilde Decleir is gewoon het perfecte type voor deze rol en ze vertolkt het prachtig.

Dit is een waardige opvolger voor 'Het eiland', dat de kijker ook veel herkenningsmomenten en schaamtegevoelens bezorgde. Herkenning is de beste basis voor humor, vind ik. Waar lach je het hardst mee ? Juist, met dingen, situaties, mensen die je ooit zelf meemaakte en die je toen vervelend of beschamend vond. Humor zorgt voor ontlading. Lachen is heel gezond en het lucht op. Eens goed de slappe lach hebben, werkt bevrijdend en ontspannend. Dat vind ik er toch van in elk geval ;-))))

Geen opmerkingen:

Een reactie posten