Welcome to my scrapworld

Becky Higgins' Project Life

Becky Higgins' Project Life
http://www.beckyhiggins.com/products/

Please link to my site if you copy text or pictures. Thanks.

© Ingrid Poppeliers - http://www.taalcreatief.blogspot.com/

donderdag 5 december 2013

Sinterklaasavond - Sinterklaasstorm: Hoor de wind waait door de bomen ...

 

 
 

Hoor De Wind Waait Door De Bomen

Hoor de wind waait door de bomen.
Hier in huis zelfs waait de wind.
Zou de goede Sint nog komen,
nu hij 't weer zo lelijk vindt.
Nu hij 't weer zo lelijk vindt.
Ja, hij rijdt in donk're nachten
op zijn paardje, oh zo snel.
Als hij wist hoe zeer wij wachten,
ja gewis, dan kwam hij wel.
Ja gewis, dan kwam hij wel!
 
Waaien doet de wind heel stevig, en bovendien is het springtij.  De waterkeringspoorten aan de Antwerpse Schelde worden gesloten.  Aan zee worden de nodige maatregelen getroffen; in een wijk in Bredene werd aan de 2000 inwoners gevraagd de nacht elders door te brengen. In de Nederlandse provincie Zeeland werden de 62 schuiven van de deltawerken gesloten. Het waterpeil langs de dijken is in de nacht van 5/12 op 6/12 gestegen tot het hoogste niveau in Zeeland sinds het rampjaar 1953. In Engeland en Duitsland heeft de storm ook lelijk huis gehouden.
 
Hoe moet dat dan met Sinterklaas die over het dak komt vanacht ? 
 
Nee, serieus, het is niet leuk dat vanavond en vanacht veel mensen bang zullen zijn voor overstromingen omwille van het springtij.  Wat is dat toch met al die stormen ?  Het heeft ongetwijfeld te maken met de opwarming van de aarde.  Het klimaat geraakt langzaam maar zeker de kluts kwijt.  Deze storm gaat de geschiedenis in als de 'Sinterklaasstorm'.
 
Ik hoop dat de kindjes niet te bang zijn op deze bijzondere avond.  Als kind vond ik het een magische avond en ik leefde er enorm naartoe.  Sinterklaasliedjes klonken bij ons door de woonkamer. De langspeelplaat kraakte af en toe, maar dat gaf niet. Dat hoorde bij de charme ervan.
 
Voor de kleintjes komt de Sint, maar de groten zitten met hun neus in de leerboeken. Blokken voor de examens.  Af en toe zien ze het eens niet meer zitten, dan weer lukt het studeren goed. 
En zo worden kleine kindjes groot.   Als ouder zie je en beleef je de steeds veranderende levensfases van je kinderen.  Zelf verander je ook mee.  Je moet op tijd en stond eens stilstaan in de fase waarin je zit.  Stoppen met je af te jagen en altijd maar te streven naar meer, naar beter en naar meer geluk. 

Zoek het geluk in elke dag, in kleine dingen. Probeer elke dag eens te lachen.  Schaterlachen is natuurlijk nog beter.  Het is zo ontspannend en je lichaam maakt endorfines (gelukshormonen) aan, gratis en voor niks.  Een aflevering van bv 'The Big Bang Theory' werkt op je lachspieren.  Er zijn zo veel grappige programma's, films, boeken, columns, ... Voor elk wat wils.

Probeer elke dag iemand te knuffelen. Ook dat geeft een geluksgevoel.  Het hoeft niet altijd geld te kosten. Het geluk schuilt in de eenvoudigste dingen.  Ook bergen speelgoed kunnen een knuffel niet vervangen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten