Welcome to my scrapworld

Becky Higgins' Project Life

Becky Higgins' Project Life
http://www.beckyhiggins.com/products/

Please link to my site if you copy text or pictures. Thanks.

© Ingrid Poppeliers - http://www.taalcreatief.blogspot.com/

maandag 5 september 2011

Traditie Faroereilanden: Gruwelijke afslachting van grienden (dolfijnsoort) !!! / Tradition Faroer Islands: Horrible massacre of grinds (dolphins)

Dit is de gruwel die Sea Shepherd bestrijdt - Op zee met Sea Shepherd - HLNElk jaar worden tussen duizend en tweeduizend grienden, na de orka de grootste dolfijnensoort, in de baaien van de Faroereilanden gedreven en er op gruwelijke wijze afgeslacht. De dieren worden met tientallen tegelijk naar laag water gedreven, mannen steken haken in hun luchtgaten en trekken hen zo aan wal. Daar worden ze achter de kop gesneden, minutenlang duurt het eer de ruggengraat wordt doorgehakt of doorgezaagd. De dieren leveren een doodstrijd die tot twintig minuten kan duren. De baai kleurt rood van het bloed, een gruwelijk folkloristisch schouwspel dat bovendien grotendeels nutteloos is. Om nog maar te zwijgen van de impact van de consumptie van vlees en levertraan op de gezondheid van de mens. Maar de traditie, die mag niet geschonden worden, zo oordelen de Faroerers.
...

Cultuur?
De Faroereilanden, in de Atlantische Oceaan ongeveer halfweg tussen Schotland en IJsland, zijn een eilandengroep die tot Denemarken behoort maar een ruime autonomie geniet. Hoewel dierenrechtenorganisaties al jarenlang de jacht op grienden veroordelen als gruwelijk en onnodig, oordeelt de regering van de Faroer dat de traditionele slachtmethode "menselijk is" en "een integraal onderdeel van onze cultuur".

Geen opmerkingen:

Een reactie posten