Welcome to my scrapworld

Becky Higgins' Project Life

Becky Higgins' Project Life
http://www.beckyhiggins.com/products/

Please link to my site if you copy text or pictures. Thanks.

© Ingrid Poppeliers - http://www.taalcreatief.blogspot.com/

maandag 5 september 2011

Afslachting dieren gerechtvaardigd omwille van traditie ??? / Massacre of animals justified because of tradition ???

Faeröer Eilanden: Sea Shepherd undercoveroperatie onthult massaslachting walvisachtigen
http://www.seashepherd.nl/news-and-media/news-100720-1.html

Sommige landen hebben gruwelijke tradities.  Zo vond er in de Faeroereilanden weer een afslachting plaats van grienden (na de orka de grootste dolfijnensoort).  De dieren sterven een lange en zeer pijnlijke dood.

De 'grind' is een wrede methode om walvissen te vangen; de groepen walvisachtigen worden naar een baai gedreven waar ze stranden en vervolgens wordt hun ruggemerg doorgesneden met messen.

Deze weerzinwekkende traditie zou zwaar bestraft moeten worden.  Net zoals het afslachten van de haaien door de Japanners, ook omwille van de zogenaamde traditie.   Er worden jaarlijks 73 miljoen haaien afgemaakt voor vinnensoep. In Japan is haaienvinnensoep nog steeds een delicatesse en ondanks de wereldwijd dalende populatie haaien blijven de Japanners de nuttige roofdieren genadeloos en massaal afslachten. Ook Japanse kinderen eten massaal haaienvinnen, verwerkt in snoepjes.
En er bestaan nog vele andere gruwelijke dierenmishandelingen.

Ik begrijp niet hoe je zoiets kan doen.  Hebben die mensen dan geen geweten en geen gevoelens ?  Ik word er misselijk van.  Dit zou echt zwaar aangepakt moeten worden.  De onschuldige dieren kunnen niet opkomen voor zichzelf.  Het is een laffe streek van de mensen.  Chapeau aan alle organisaties die tegen deze misbruiken actie voeren.  Ze hebben mijn volle steun !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten