Welcome to my scrapworld

Becky Higgins' Project Life

Becky Higgins' Project Life
http://www.beckyhiggins.com/products/

Please link to my site if you copy text or pictures. Thanks.

© Ingrid Poppeliers - http://www.taalcreatief.blogspot.com/

dinsdag 22 maart 2011

22 maart - Wereldwaterdag / March 22 - World Water Day



Wereldwaterdag 2011: water voor de steden
'De Verenigde Naties hebben 22 maart uitgeroepen tot Wereldwaterdag om het belang van water en het duurzaam beheer ervan te benadrukken. Ieder jaar stellen UN-Water en UN-Habitat een ander aspect van de waterproblematiek centraal.

Wereldwaterdag 2011 wil internationaal de aandacht vestigen op de impact van de snel groeiende bevolking in stedelijk gebied en van de industrialisering. Ook de onzekerheden in stedelijk waterbeheer, die opdoemen door de klimaatsverandering, conflicten en natuurrampen, krijgen aandacht.'

Bron: http://www.watervoorontwikkeling.be/in-de-kijker/overzicht-activiteiten-wereldwaterdag-2011

VERVUILD WATER EIST MILJOENEN KINDERLEVENS
Elke 20 seconden sterft er ergens op de wereld een kind door ziekten die het gevolg zijn van besmet drinkwater.  Dat heeft VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon gezegd naar aanleiding van Wereldwaterdag.
Vandaag wordt wereldwijd even stilgestaan bij de 884 miljoen mensen die geen veilig drinkwater hebben.  'Jaarlijks gaan er daardoor 1,5 miljoen jonge levens verloren', aldus Ban.  Nog eens 2,6 miljard anderen beschikken niet over degelijke sanitaire voorzieningen. 
Volgens de VN wordt het probleem enkel erger.  Tegen 2025 kan twee derde van de wereldbevolking te maken krijgen met watertekorten, terwijl er zo'n 2 miljard mensen in gebieden met absolute waterschaarste zullen leven.  (uit: Metro)

We moeten dringend allemaal beseffen wat voor een luxe het is altijd over zuiver drinkwater te beschikken door simpelweg de kraan open te draaienWij douchen en baden in zuiver drinkwater.  Wij kuisen onze auto, onze vloeren, onze stoep enz. met zuiver drinkwater.  Wij besproeien onze bloemen en planten met zuiver drinkwater.  Wij vullen onze zwembaden met zuiver drinkwater.  Ironisch genoeg kopen we dan nog flessenwater, terwijl we in feite gewoon van de kraan kunnen drinken.


Er zijn zoveel miljoenen mensen die voor een beetje drinkwater uren moeten stappen, als er al veilig drinkwater beschikbaar is.  In veel gevallen is dat er gewoon helemaal niet.

Wij hebben alles, in heel veel landen hebben ze niets.  Het is zo oneerlijk verdeeld in de wereld.

We moeten ons hiervan bewust zijn en zuinig omspringen met water. Ga geen uur de stoep afspuiten of elke dag uitgebreid in bad.  Maak je 'ecologische waterafdruk' kleiner.  Alle kleine beetjes helpen en niet alleen je portemonnee vaart er wel bij.  Persoonlijk voel ik me er ook beter bij. Verspilling is echt een slag in het gezicht van al die mensen die niets hebben.

Wist je trouwens dat voor de vleesindustrie massa's water gebruikt worden ?

De productie van één pond vlees kost ongeveer 11.250 liter water.

Er is veel minder water nodig om een vegetariër of veganist (een die geen vlees, eieren of melkproducten eet) een jaar lang van voedsel te voorzien, dan er nodig is om één maand voedsel voor een vleeseter te produceren. Met het water dat verbruikt wordt voor de Nederlandse rundvleesconsumptie, kan een derde van de hele wereldbevolking een jaar lang in haar drinkwaterbehoefte voorzien.


______

'International World Water Day is held annually on 22 March as a means of focusing attention on the importance of freshwater and advocating for the sustainable management of freshwater resources.

An international day to celebrate freshwater was recommended at the 1992 United Nations Conference on Environment and Development (UNCED). The United Nations General Assembly responded by designating 22 March 1993 as the first World Water Day.

Each year, World Water Day highlights a specific aspect of freshwater.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten