Welcome to my scrapworld

Becky Higgins' Project Life

Becky Higgins' Project Life
http://www.beckyhiggins.com/products/

Please link to my site if you copy text or pictures. Thanks.

© Ingrid Poppeliers - http://www.taalcreatief.blogspot.com/

maandag 7 juni 2010

Respect please !

Soms is een beetje respect in onze maatschappij ver te zoeken. Of wat dacht je van mensen die hun hond het voetpad als 'toilet' laten gebruiken en doodleuk het 'cadeautje' laten liggen, notabene vlak naast de schoolpoort !!! Ge moet toch maar durven. Of in het gras in de berm waar je uit je auto moet stappen. Leuk !!! Er staan boetes op, maar toch gebeurt het. Uit gemakzucht of express ? Of weten ze gewoon niet beter ? Wellicht zijn ze te laks. Gelukkig hebben de meeste baasjes een plastic zakje bij zich en kuisen ze alles op.

Of wat dacht je van tieners die na hun avondlijke 'vergaderingen' alles laten rondslingeren op het mooie graspleintje in het dorp ? Blikjes, lege frietbakjes, plastic flesjes, tientallen sigarettenpeuken, ... 's Morgens op weg naar school moeten kinderen en ouders op weg naar school zich een weg banen doorheen het vuilnis. Dat is toch een schande ! Wat een gebrek aan respect voor het mooi aangelegde plantsoen en voor de mensen die er passeren.

En gisteren werden Stijn en ik bijna van het zebrapad gemaaid door een terreinwagen én vervolgens een schoolbus !!! Misschien zat die chauffeur te dromen ? Kan niet, hé, met een bus vol kindjes en een straat vol zwakke weggebruikers.

En wij maar het goede voorbeeld geven. Onze kinderen zijn de volwassenen van morgen. En wat we ze zeker moeten meegeven, is RESPECT hebben. We moeten ze behoeden voor een 'je m'en fous'-mentaliteit. Ze mogen niet laks worden en denken dat 'een ander het wel zal doen'. Want dan komt het echt niet goed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten