Welcome to my scrapworld

Becky Higgins' Project Life

Becky Higgins' Project Life
http://www.beckyhiggins.com/products/

Please link to my site if you copy text or pictures. Thanks.

© Ingrid Poppeliers - http://www.taalcreatief.blogspot.com/

zondag 30 mei 2010

XS - S - M - L - XL - XXL - XXXL

Mensen ... je hebt ze in alle vormen, maten, lengtes en breedtes. Groot, klein, dik, dun, appelvormig, peervormig of zuilvormig, ... Of je nu op een terrasje zit in de stad of in de zoo, aan zee of in het buitenland, je komt nergens twee exacte kopieën tegen. Wel ééneiige tweelingen of dubbelgangers, maar meestal zijn er toch nog kleine verschillen.

Ik vind het leuk en boeiend om mensen te observeren. En niet zozeer enkel qua uiterlijk, maar ik vraag me ook graag af wat hen drijft. Waarom kiest een mens voor een bepaald soort kledingstijl of die kleur van haar ? Waarom gaat de ene graag op reis om veel te zien terwijl een andere liefst 2 weken op het strand of aan het zwembad ligt te zonnen ? Waarom hebben sommigen een voorkeur voor Aziatische landen terwijl dit anderen juist niet kan bekoren ? Waarom leest de ene graag en kan de andere geen letter gelezen krijgen omdat het hem niet zo kan boeien. Waarom zijn sommigen voor Facebook en anderen heel erg tegen ? Waarom hebben sommige mensen geen behoefte aan sport of gezond eten, terwijl anderen er juist zoveel plezier en energie uit putten en zich geen leven zonder kunnen voorstellen ?

Ik vraag me bij mensen vaak af: 'what's your drive ?' Wat drijft iemand om te doen wat hij doet ? Een soort doel of rode draad in je leven. Ik vind het vreemd dat er mensen zijn die geen hobbies hebben of zich een doel stellen in het leven. Iets wat je wil bereiken.

Eens een mens de kaap van de 40 overschreden heeft, begint hij zich die vraag blijkbaar toch te stellen. De meesten hebben dan een gezin, een huis, een job, een leven dat 'volledig ingericht' is. Ze leven dan grotendeels op automatische piloot zodat het leven al vlug een sleur wordt en veel te voorspelbaar. Velen beginnen dan te denken 'Is dit het nu ? Kan ik nu niets meer bereiken ?' De 'midlife crisis' - om het met een modewoord te benoemen - slaat dan bij velen toe.

Het leven draait maar door, dag in dag uit, van weekend naar weekend, van maand naar maand en van jaar naar jaar. Sommigen worden geleefd i.p.v. zelf te leven.

Volgens mij heeft een mens een soort drive nodig. Iets om voor te leven en naartoe te werken. Iets dat je enthousiast maakt en je een tevreden gevoel geeft.
Een droom die je nastreeft. Een hobby, een sportprestatie, renoveren van je woning, een mooie tuin inrichten, een taal leren, op reis gaan, mooie foto's maken en daar iets mee doen, schrijver worden ...

Ga ervoor, en wacht niet tot je met pensioen bent. Want dan kan het te laat zijn. En spijt komt altijd te laat. GO FOR IT and do the things you wanna do !

1 opmerking: