Welcome to my scrapworld

Becky Higgins' Project Life

Becky Higgins' Project Life
http://www.beckyhiggins.com/products/

Please link to my site if you copy text or pictures. Thanks.

© Ingrid Poppeliers - http://www.taalcreatief.blogspot.com/

maandag 3 mei 2010

De wereld is om zeep ... zong Urbanus (en gelijk heeft hij)

Onze maatschappij en onze wereld zijn weer een paar schandalen en rampen rijker. Terwijl de politieke leiders in België het maar weer eens verknoeid hebben en we allen weer naar de stembus moeten, staan we aan het begin van een grote natuurramp door massa's olie op de oceaan, komende van een gezonken booreiland voor de kust van de Amerikaanse staat Louisiana. De Kerk komt zwaar onder vuur te liggen door de recent opgedoken pedofilieschandalen. Op economisch vlak gaat het ook al niet te best met al de nakende ontslagen en faillisementen. En de gewone brave werknemers zijn alweer de dupe, zoals steeds. Onder het mom van de crisis grijpen vele bedrijven de kans om mensen buiten te zetten, om zo hun winsten te vergroten.

De geschiedenis herhaalt zich. Steeds vaker wordt er een vergelijking gemaakt met de toestanden ten tijde van Daens, maar dan wel een modernere versie. Maar de problematiek blijft dezelfde. De bedrijfsleiders zijn machtig, de Kerk blijkt leiders te hebben die hun macht misbruik(t)en. De kloof tussen deze leiders en de gewone mensen wordt alsmaar groter. Het geloof en vertrouwen in de leiders heeft maar weer eens een flinke knauw gekregen. Komt dat nog wel goed ?

Het aantal werklozen stijgt, de armoede rukt op, maar een rijke elite wordt steeds rijker. Decadentie is van alle tijden, zo blijkt maar weer. Onlangs las ik in de krant een artikel over de topman van Inbev, die per dag 20.000 Euro verdient. Er stond bij 'aan zulke decadenties gaat een maatschappij ten onder ...'

En dat terwijl het leven alsmaar duurder wordt en vele levensnoodzakelijke dingen, zoals bezoekjes aan dokter, specialist, tandarts, apotheek, ... voor velen onbetaalbaar worden. Alsmaar meer mensen kunnen met moeite de eindjes aan elkaar knopen. De grote energieleveranciers, telecommunicatiebedrijven, verzekeraars, enz. doen hun prijzen stijgen en we staan met onze rug tegen de muur. Ze maken misbruik van hun monopolies.

Het is wraakroepend, en ik vraag me af hoe lang we dit met z'n allen nog moeten blijven pikken.

Ik houd mijn blog graag positief, maar dit moest me toch even van het hart... sorry.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten