Welcome to my scrapworld

Becky Higgins' Project Life

Becky Higgins' Project Life
http://www.beckyhiggins.com/products/

Please link to my site if you copy text or pictures. Thanks.

© Ingrid Poppeliers - http://www.taalcreatief.blogspot.com/

dinsdag 6 december 2011

Dag Sinterklaasje ! Zie ginds komt Kerstmis al aan.


Sinterklaasochtend
© Ingrid Poppeliers
6 december - feest voor de kinderen !  Sinterklaas heeft vorige nacht - of bij velen al vorig weekend - zijn ronde gedaan.  De meeste kindjes zijn verwend geweest met speelgoed, gezelschapsspelletjes, Nintendo, PSP, Wii en bijhorende games, enz. alsook chocola, koekjes en mandarijntjes.  Ook de mama's en papa's lusten wel pap van al dat lekkers.  Allez ja, ik toch.  Doe er voor mij ook maar wat marsepein bij, mmmm, heerlijk !

Ik hoop maar dat elk kindje iets gekregen heeft, want in deze dure tijden is het vast niet evident voor iedereen.  Gelukkig zijn er ook nu weer mooie initiatieven in het leven geroepen om de minder gefortuneerde kinderen toch ook te bedenken met een cadeautje of snoepjes van Sinterklaas.

Maar wat me ook dit jaar weer opvalt, is dat er overal al verlichte kerstbomen opgedoken zijn.  Heel sfeervol, dat wel, maar toch wat vroeg.  Het ene feest is nog niet voorbij of het andere is er al in zijn volle glorie. Natuurlijk heeft niet iedereen iets met Sinterklaas, en al zeker niet als je geen kinderen hebt. En toch steekt het me tegen.  De kerstartikelen worden reeds midden september uitgestald in de winkels en er zijn al kerstmarkten in oktober (!)  Geen haar op mijn hoofd dat eraan denkt om daarheen te gaan.  Alles op z'n tijd.

Nu het Sinterklaasfeest is 'afgewerkt', kan de aanloop naar Kerstmis en Nieuwjaar beginnen.  De waanzin van de obligate kerst- en nieuwjaarscadeaus.  Het hoeft natuurlijk helemaal geen waanzin te zijn.  Ook de zogenaamde 'kerststress' wordt ons opgedrongen en aangepraat.  Zijn de kerstkaartjes al geschreven ?  Welke cadeaus zullen we kopen en voor wie ? En die kerstboom moet ook nog opgesteld en versierd worden.  Waar, hoe en met wie zullen we dit jaar Kerstmis en Nieuwjaar vieren ?  Wat zal er op het menu staan ?  Veel gedoe en veel stress.  Het moet perfect zijn.  Niemand wil onderdoen voor een ander.  Het wordt vaak zo'n groots opgezet feest met dure cadeaus.  Moeten we allemaal topchefs worden zoals de talloze kookprogramma's ons willen opdringen ?  Waarom eigenlijk ?
Heb de indruk dat de meeste mensen er tegenop zien en dat ze blij zullen zijn als die feestdagen achter de rug zullen zijn. 

Is dat het geval ?  Stel jezelf de vraag: 'waarom zie ik er zo tegenop ?'  Doe er dan iets aan.  Hou het eenvoudig - keep it simple ! Waarom niet gewoon genieten van een gezellige Kerstmis of Oudejaar met je gezin of vrienden ?  Speel eens een gezelschapsspel of kijk samen een grappige film. Eindelijk eens tijd om samen iets te doen, want gedurende het jaar is het toch al altijd zo druk.   Waarom durven we zo moeilijk de traditie te doorbreken ?  Doe het dit jaar eens anders, of toch tenminste een beetje anders.  Minder overdreven en eenvoudiger, weer terug zoals vroeger.  Waarom zou dat nu niet meer kunnen ?  Simplify Christmas !   Zo wordt het dit jaar misschien eens een echte, warme Kerstmis en Nieuwjaar waar je naar uit kijkt.

Maar eerst moeten de studenten zich nog door de examens heenworstelen.  Deze week beginnen de examens voor de meesten.  Ons Laura begint morgen met examen Latijn.  Heel veel goede moed en succes voor alle studenten !!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten