Welcome to my scrapworld

Becky Higgins' Project Life

Becky Higgins' Project Life
http://www.beckyhiggins.com/products/

Please link to my site if you copy text or pictures. Thanks.

© Ingrid Poppeliers - http://www.taalcreatief.blogspot.com/

zondag 8 mei 2011

Het is zomer in België - Kempen opnieuw warmste plek in Europa ! / It's Summer in Belgium - hotter than anywhere else in Europe !

© Ingrid Poppeliers

Dit weekend is het weer op en top zomer in ons land.  De Kempen is opnieuw de warmste plek in heel Europa met temperaturen om en bij de 29 à 30 graden C. in Kleine Brogel. De zon wil van geen wijken weten de laatste weken.  Het zomert hier al een tijdje, maar officieel is het nog maar lente.  Het is de wereld op z'n kop.  In Zuid-Europa zitten ze met ons weer opgezadeld (frisser en regenbuien) en wij genieten van een zomers zonnetje.  Allemaal goed en wel, maar moeten we hier zo euforisch om zijn ?  Ik weet het niet.  Nu genieten we hier volop, maar de gevolgen van het droge zomerweer laten zich nu al voelen.

De akkers en weilanden staan veel te droog.  Tussen februari en begin mei heeft het erg weinig geregend en de zon heeft erg veel geschenen.  Maar de groenten- en fruitgewassen beginnen hier serieus onder te lijden.  Bovendien schiet alles veel vroeger in bloei. Bloemen die pas in de zomer bloeien, staan nu al open. De natuur denkt dat het zomer is.  Volgens mij zal de natuur in augustus al uitgebloeid zijn en zullen de bladeren dan al bruin kleuren.  Hopelijk krijgen we in de zomervakantie ook nog wat zonnig zomerweer.  We zijn hier al serieus verwend de laatste weken.

Het hogedrukfront boven Centraal- en West-Europa zou nog een tijdje stabiel blijven.  M.a.w. het warme zomerweer en de droogte kan nog even aanhouden.

Ik heb al veel genoten van het zomerweer en ga dat nog doen.  Je moet ervan profiteren als het er is, want niemand kan in de toekomst kijken, hé.

1 opmerking:

  1. Hoi Ingrid, inmiddels hebben we toch al een beetje regen gehad vannacht, gelukkig !! Wie had kunnen denken, in ons normaal grijs landje, dat we nog eens om regen zouden smeken ??? Maar wij hebben ook al heerlijk genoten van het zonnetje hoor ! Beste groetjes Enny

    BeantwoordenVerwijderen