Welcome to my scrapworld

Becky Higgins' Project Life

Becky Higgins' Project Life
http://www.beckyhiggins.com/products/

Please link to my site if you copy text or pictures. Thanks.

© Ingrid Poppeliers - http://www.taalcreatief.blogspot.com/

zondag 26 september 2010

Geluk zit in een klein hoekje - Happiness comes to you when you least expect it


Bloemen in mijn voortuintje

Flowers in my frontyard

Er zijn al ontelbaar veel boeken geschreven over 'gelukkig zijn'. We streven er allemaal naar, we zijn er allemaal naar op zoek. Maar wat heet GELUK ?

Iedereen kan het voor zichzelf invullen. De ene wil een (groter) huis met tuin, de andere wil een goede partner en gezonde kinderen. De ene wil de laatste nieuwe GSM en altijd de nieuwste technologische snufjes, de andere een grote auto of verre reis. We streven ernaar, we dromen ervan en dat mag. Dromen is OK. Een mens moet iets hebben om naar te verlangen.

Maar er zijn veel mensen die ervan dromen om maandelijks rond te komen. Mensen die proberen te overleven in deze consumptiemaatschappij die steeds maar duurder en veeleisender wordt. En er zijn zoveel mensen die erg ziek zijn en geen lange levensverwachting hebben. Die koesteren volgens mij maar één wens: zo lang mogelijk leven en niet te veel pijn moeten lijden.

Ik heb veel respect voor de strijdlust en de vaak optimistische instelling die deze mensen tonen. Waar halen ze de moed vandaan ? Hun wens reikt veel verder dan het materiële. Ze willen gewoon LEVEN, iets waar gezonde mensen amper bij stilstaan.

Misschien moeten we ons daar meer bewust van zijn en bewuster gaan leven. We zouden wellicht meer genieten van de kleine eenvoudige dingen in het leven. Een glimlach of een goeiedag van een onbekende. Een simpel gebaar van 'ik help je wel even' als je ziet dat iemand fysiek niet goed uit de voeten kan, of troost bieden en een luisterend oor als iemand problemen heeft en zijn hart eens wil luchten.

Het kost niets en het geeft je zo'n goed gevoel van binnen. Een kleine moeite, een groot plezier. Die kleine onverwachte lichtpuntjes maken me gelukkig. Geld heb je zeker nodig en de uitspraak 'geld maakt niet gelukkig' wil ik niet onderschrijven. Want zonder geld redt je het niet. Geldgebrek brengt veel zorgen en stress met zich mee.

Maar er zijn nog zoveel andere dingen die ons gelukkig kunnen maken. Kijk maar eens rond en je zult zien dat het waar is. Een prachtig herfstlandschap, een babbel, spelende kinderen, een spannend boek, een lekkere maaltijd. Geniet ervan. Ik vergeet het ook vaak en dan verval ik weer in de sleur van alledag. Maar het is gewoon een kwestie van anders te denken.

Leef in het NU en laat het leven je VERRASSEN. Dan komt het geluk vanzelf naar je toe.
Live NOW and let life SURPRISE you. Happiness is just around the corner (even when you're not looking).
'Life is like a box of chocolates, you never know what you are going to get.' ('Forrest Gump')

Geen opmerkingen:

Een reactie posten