Welcome to my scrapworld

Becky Higgins' Project Life

Becky Higgins' Project Life
http://www.beckyhiggins.com/products/

Please link to my site if you copy text or pictures. Thanks.

© Ingrid Poppeliers - http://www.taalcreatief.blogspot.com/

maandag 15 maart 2010

Snoeitijd !?



Dezer dagen zie je overal mannen van de gemeente en groendiensten in de weer om het patrimonium bomen een kopje kleiner te maken. Bij ons in Aartselaar zijn hele rijen prachtige bomen afgekapt, voor het Solhof en ook voor het kerkhof. Het oogt nu bijzonder kaal.

Intussen weet ik dat de bomen voor het Solhof schuin groeiden en zo een gevaar vormden voor mens en verkeer door afvallende takken. De veiligheid is natuurlijk een goeie reden. Nu kunnen de bomen weer groeien, al zal het natuurlijk wel een tijdje duren ...
Ook in Hove zag ik een prachtige bomenrij in de bocht van de Lintsesteenweg volledig afgekapt, tot tegen de grond. Echt zonde ! Welke redenen zitten daarachter ? Misschien vormden ze ook een gevaar voor de veiligheid.
Hopelijk moesten ze niet verdwijnen voor op stapel staande nieuwbouwwijken !? Die projectontwikkelaars vermoorden het laatste beetje groen dat ons nog rest voor nog meer beton. En dan komt iedereen zeuren dat bij hevige regenval alles overstroomt. Tja, niet moeilijk als er geen grond meer over is waarin het regenwater kan wegsijpelen. Net goed, denk ik dan. Dat is de tol die betaald moet worden.

En het draait altijd maar weer rond geld. Projectontwikkelaars kopen alles op en bouwen alles vol. Dan staan de huizen te koop. En wie kan het nog betalen ? Juist ja, hoe langer hoe minder mensen.
Staan er niet genoeg huizen te koop ? Koop die op en verbouw ze desnoods. Gerenoveerde huizen zijn prachtig en hebben vaak een bijzonder karakter.

'Laat ons nog wat gras dat nog groen is, laat ons een boom ...' zong Louis Neefs ooit. Hij moest eens weten...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten