Welcome to my scrapworld

Becky Higgins' Project Life

Becky Higgins' Project Life
http://www.beckyhiggins.com/products/

Please link to my site if you copy text or pictures. Thanks.

© Ingrid Poppeliers - http://www.taalcreatief.blogspot.com/

woensdag 1 april 2009

Daar is de lente, daar is de zon !

De lente is in het land ! We kregen al een paar heerlijke, zonnige lentedagen en dat zou nog enkele dagen zo blijven. Natuurlijk zullen de aprilse grillen ook weer eens van zich laten horen, maar laten we nu genieten van het mooie, zachte weertje.

Net vandaag was het 'buitenspeeldag'. Dat is een actie om de kinderen meer buiten te laten spelen, omdat dit minder gebeurt dan vroeger het geval was. En het is toch zo belangrijk dat ze buitenlucht hebben, zonlicht op die bleke wintervelletjes en aanvoer van vitamine D, maar beweging en ontspanning is toch ook zo belangrijk. Meer en meer kinderen lijden aan overgewicht, lezen we vaak. Ook zijn meer en meer kinderen onderhevig aan stress. Net kleine volwassenen, met vaak een drukke agenda en amper wat tijd om zich te ontspannen. Ze moeten te veel, net zoals volwassenen.

Misschien moeten we allemaal evolueren naar minder 'moeten' en meer 'mogen'. In de kleuterschool noemen ze dat 'moetjes' en 'magjes'.

Bij deze wens ik iedereen meer 'magjes' toe. En dat we zo vaak mogelijk plezier mogen vinden in de dingen die we doen. Natuurlijk kan niet alles leuk zijn, zeker voor mensen met heel veel zorgen voor een ziek familielid of die zelf een levensbedreigende ziekte hebben. Of voor mensen die de eindjes niet aan mekaar kunnen knopen en soms tot wanhoop gedreven worden.

Ik hoop dat het zachte lentezonnetje toch een kleine glimlach om éénieders mond mag toveren. Het is alleszins toch hoopgevender dan die doffe, kille, donkere winterdagen. Misschien kan het zonnetje de pijn toch wat verzachten ...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten