Welcome to my scrapworld

Becky Higgins' Project Life

Becky Higgins' Project Life
http://www.beckyhiggins.com/products/

Please link to my site if you copy text or pictures. Thanks.

© Ingrid Poppeliers - http://www.taalcreatief.blogspot.com/

dinsdag 4 juni 2013

7 voordelen van een glimlach elke dag / 7 benefits of putting a smile on your face every day


'Smile a while, and while you smile,
another smiles,
and so there are miles and miles of smiles,
because you smiled a while.

 

1. Glimlachen maakt je gelukkig (zelfs wanneer je dat niet bent)

Zelfs als je gestrest, chagrijnig of verdrietig bent, kun je je beter voelen door gewoon een glimlach op te zetten. Je emoties beïnvloeden je gezichtsuitdrukking en lichaamshouding, maar andersom werkt het ook! Je lichaam en geest zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar.
Door simpelweg te glimlachen, stuur je een boodschap naar je hersenen dat je eigenlijk wel gelukkig bent, zelfs als je je niet zo voelt, waarop je hersenen een extra dosis endorfinen rondpompen en je je dus juist gelukkig gaat voelen. Dit wordt de facial feedback hypothesis genoemd.

2. Een glimlach is aanstekelijk en maakt ook anderen gelukkig

En als je lacht, lacht heel de wereld mee. Dat is gelukkig geen bedrog! Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat een glimlach, net als gapen, aanstekelijk is. Als je iemand ziet lachen, activeert dat onbewust in de lachspieren in je gezicht om ook te lachen. Het gaat automatisch en je hebt het niet eens door.
Zelfs als je over straat loopt zal maar liefst de helft van alle mensen die je tegenkomt je glimlach beantwoorden. Een eenvoudige manier om wat meer positieve energie in de wereld te krijgen! Andersom geldt het gelukkig niet: een frons wordt niet met een frons beantwoord.

3. Door te glimlachen zie je er aantrekkelijker uit

Een flirt begint vaak met een glimlach. Met een glimlach communiceer je dat je een positief persoon bent die van het leven geniet. Dat je je lekker in je vel voelt en zelfverzekerd bent. En je communiceert dat je iemand wel ziet zitten.
Een onderzoek aan de Universiteit van Aberdeen toonde aan dat een glimlachend gezicht een veel belangrijkere rol speelde dan uiterlijk op zichzelf. Je glimlach straalt interesse, aandacht en genegenheid uit en geeft potentiële partners het gevoel dat je ze niet zo snel zult afwijzen. Dat maakt je al immens aantrekkelijk!
Dit onderzoek toonde zelfs aan dat als een vrouw oogcontact legt met een man, ze 20% kans heeft om benaderd te worden. Glimlacht ze daar ook nog bij, dan wordt het al 60%.

4. Mensen vertrouwen je sneller als je glimlacht

Een glimlach is een oeroud signaal waarmee we communiceren dat we iemand niet vijandig gezind zijn. Een oprechte glimlach stelt gerust en geeft iemand de indruk dat je wel te vertrouwe bent.
In dit onderzoek kregen mensen foto’s te zien van 123 mensen die ze nog nooit hadden gezien. Op sommige foto’s werden mensen neutraal afgebeeld en op andere foto’s glimlachten ze. Bij de glimlachende foto’s werden de personen vriendelijker, stabieler en betrouwbaarder ingeschat.
Ditzelfde vertrouwen kan je ook helpen op je werk of tijdens een sollicitatiegesprek. Serveersters die glimlachen krijgen bijvoorbeeld hogere fooien.

5. Glimlachen verlicht stress

Als je glimlacht komen er endorfinen vrij in je hersenen (zie punt 1). Dit help enorm als je gestrest of zenuwachtig bent, bijvoorbeeld tijdens een tentamen of strakke deadline. In zulke situaties vernauwt je aandacht, wat vaak juist averechts werkt. In dit onderzoek werd vastgesteld dat als je door de bomen het bos niet meer kunt zien, een simpele glimlach je inzicht en concentratie verbetert.

6. Met een glimlach leef je langer

Volgens verschillende onderzoeken leven mensen die gelukkig zijn langer. Zo werden bijvoorbeeld de honkbalplaatjes bestudeerd van alle spelers uit 1952. Het bleek dat degenen die glimlachten op hun foto’s gemiddeld maar liefst zeven jaar langer leefden.

7. Glimlachen versterkt mindfulness

Omdat glimlachen ontspant en je gelukkiger doet voelen, helpt het je ook meer in het moment te leven. Als je wakker wordt, glimlach meteen en wees dankbaar dat je een nieuwe kans hebt met een nieuwe dag. Wat je ook doet – je werk, het huishouden, sporten, mediteren – glimlach en je zult merken dat je je makkelijker aanwezig kunt zijn in het moment en er dieper van kunt genieten. Treur niet om het verleden en maak je niet druk om de toekomst, maar glimlach en verwonder je over het leven in het nu.

(Bron: http://www.urbanlotus.nl/glimlachen.html)

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten