Welcome to my scrapworld

Becky Higgins' Project Life

Becky Higgins' Project Life
http://www.beckyhiggins.com/products/

Please link to my site if you copy text or pictures. Thanks.

© Ingrid Poppeliers - http://www.taalcreatief.blogspot.com/

donderdag 7 juli 2011

TIPS VOOR TRIPS: Vakantie in eigen land / Enjoying the Holidays in our own Country

Waarom het ver gaan zoeken als ons eigen landje zoveel moois te bieden heeft ?  Wie zoekt, die vindt.  Om je op weg te helpen, zijn er tal van boeken in de boekhandel of BIB.  Ook op internet vind je leuke ideetjes. 

De Kust, de Kempen, Haspengouw, de Voerstreek, de Oostkantons, het Vlaamse Heuvelland, de Ardennen, ... niets is ons vreemd.  Dit jaar gaan we het uiterste zuiden van België eens verkennen: de Gaumestreek.  Niet zo heel bekend bij de meeste mensen, zo blijkt.  De Gaumestreek bevindt zich in het zuidelijkste punt van de provincie Luxemburg, vlak tegen Frankrijk.  Door het zachte microklimaat wordt het 'la provence belge' genoemd.  Je vindt er fauna en flora die je typisch in de Provence tegenkomt.  Op de cuesta's (glooiende zuidelijk gerichte hellingen) staan wijngaarden te genieten van het zachte zuiders aandoende klimaat.  Een vergelijking met Toscane gaat ook op volgens de boeken.  We zijn heel benieuwd.

Een bezoekje aan de abdij van Orval staat zeker op het programma.  Maar we willen ook mooie wandelingen maken en mooie dorpjes en steden bezoeken (bv Avioth met zijn basiliek, de stad Virton).  Op de terugweg plannen we een bezoekje aan Bouillon, gelegen aan de Semois en bekend om zijn burcht.

Na al die jaren zijn we nog niet uitgekeken op ons Belgenland.  Er is dichtbij huis zoveel te ontdekken en zoveel moois om van te genieten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten