Welcome to my scrapworld

Becky Higgins' Project Life

Becky Higgins' Project Life
http://www.beckyhiggins.com/products/

Please link to my site if you copy text or pictures. Thanks.

© Ingrid Poppeliers - http://www.taalcreatief.blogspot.com/

dinsdag 30 juni 2015

Tips om hittegolf draaglijk te maken + tips voor autovakanties


Hierbij wat tips om de komende hittegolf wat draaglijk te maken:


1. Vermijd zware maaltijden
Wanneer u veel eet, zal u het alleen maar warmer krijgen. Groenten en fruit zijn daarom een goede keuze: licht verteerbaar én gezond. U kiest bovendien beter voor verschillende kleine koude snacks in plaats van één zware maaltijd.

2. Zet elektrische apparaten uit
De meeste elektrische apparaten geven warmte af, wanneer ze gebruikt worden of in slaapstand staan. Op het eerste gezicht lijken deze toestellen niet veel bij te dragen tot de warme temperaturen in uw huis, maar alle afzonderlijke apparaten uitzetten, kan wel degelijk een verschil maken.

3. Blijf bewegen
Zware inspanningen moet u uiteraard vermijden tijdens een hittegolf. Maar mensen met een zittend beroep kunnen best even rondwandelen of zich af en toe uitrekken. Zo blijft de bloedsomloop actief.

4. Beperk het gebruik van huidoliën en make-up
Doordat oliën en make-up de huid isoleren, houden ze warmte vast. Wees dus zuinig met het gebruik ervan tijdens warme dagen. Bovendien kunnen sommige cosmeticaproducten een allergische reactie uitlokken in de zon.

5. Kledij
Wanneer de temperaturen buiten stijgen, krijgen we de neiging om zo weinig mogelijk kleren aan te trekken. Toch is het beter om jezelf te bedekken, om zonnebrand tegen te gaan. Laagjes zijn geen goed idee, maar kies voor luchtige stoffen.

6. Water
'Een frisse duik in een zwembad', is voor veel personen het enige waarnaar ze verlangen tijdens een hittegolf. Wanneer dit niet realistisch is, u zit bijvoorbeeld op het werk, kan het nat maken van enkele lichaamsdelen zoals enkels, polsen of ellebogen al voor heel wat afkoeling zorgen. Ook een nat washandje in de nek werkt verfrissend.

7. Luchtcirculatie
Een open deur of een ventilator zorgt voor luchtcirculatie waardoor u zich fitter zal voelen. Opgepast richt een ventilator niet direct op het lichaam, want zo kunt u een stijve nek of geïrriteerde ogen krijgen.

8. Drink geen ijskoude dranken
Veel water drinken is belangrijk om uitdroging te voorkomen. Maar let op met ijskoude drankjes, want dit heeft net een averechts effect. Door water te drinken met veel ijsblokjes in, daalt de lichaamstemperatuur tijdelijk fors. Dit wordt waargenomen door een soort thermostaat in de hersenen die opnieuw een evenwicht zoekt, waardoor u het extra warm krijgt. Door bijvoorbeeld lauwe thee te drinken gebeurt het tegenovergestelde. Het lichaam ervaart warmte waardoor het de 'thermostaat' lager zet en u het kouder krijgt.
 
9. Sta vroeg op
Pas het ritme van uw dag aan. Sta vroeg op wanneer de temperaturen nog dragelijk zijn en houd een siësta in de namiddag, het heetste moment van de dag.

10. Vermijd rode pepers, maar eet chilipepers
Bepaalde voedingsmiddelen, zoals pikante pepers, stimuleren de zweetklieren. Want tijdens het eten van pikant eten gaat de hartslag omhoog, waardoor de lichaamstemperatuur lichtjes stijgt. Om het lichaam opnieuw af te koelen, begint u te zweten. In tegenstelling tot rode pepers, helpen chilipepers net om het lichaam af te koelen. (AVE)

bron : http://www.knack.be/nieuws/gezondheid/10-tips-om-een-hittegolf-te-overleven/article-normal-265905.html?utm_source=Newsletter-29/06/2015&utm_medium=Email&utm_campaign=Newsletter-RNBDAGKN&M_BT=2655400471846


Autovakantie : Let op de specifieke verkeersregels in een aantal vakantielanden 
 

http://weblog.zoover.nl/acties/advertorials/de-voordelen-van-een-last-minute-autovakantie/

Frankrijk
Een fluovestje in de wagen is verplicht en moet binnen handbereik liggen.
Je mag geen flitsverklikkers gebruiken op een gps, mobiele telefoon of een laptop.
Je moet een alcoholtester in je wagen hebben, ook al word je er niet voor beboet als je er geen hebt. Je kan dan wel verplicht worden er alsnog een aan te kopen, waarschijnlijk tegen een hogere prijs.
Heb je pech op een tolsnelweg, dan mag enkel de door de wegbeheerder aangeduide pechdienst je te hulp schieten. Hulp kan je vragen via een praatpaal of het telefoonnummer '17'.

Duitsland
Ook in Duitsland is een fluovestje verplicht.
Je geen flitsverklikkers gebruiken.
In sommige stadscentra is een milieuvignet verplicht om er te rijden.
Bij file, moet je zo veel mogelijk links of rechts rijden om in het midden een strook te creëren voor de hulpdiensten.  Op wegen met meer dan twee rijstroken, geldt deze regel voor de twee meest linkse stroken.
Lijnbussen hebben ook buiten de bebouwde kom voorrang bij het verlaten van hun halteplaats.
Voor beroepschauffeurs en voor autobestuurders jonger dan 21 jaar of die minder dan twee jaar een rijbewijs hebben, geldt een alcoholgrens van 0,0 promille.

Italië
De autolichten moeten overdag branden, maar enkel buiten de bebouwde kom.
Voor elke inzittende is een fluovestje in de wagen verplicht.
In heel wat steden is er een zone 'ZTL', waar je als toerist niet mag rijden. Bevindt je hotel zich in dergelijke zone, dan moet je je nummerplaat doorgeven aan het hotel. Voor automobilisten die net hun rijbewijs hebben.
Voor beroepschauffeurs geldt een alcoholgrens van 0,0 promille.

Spanje
Een fluovestje in de wagen is verplicht voor elke inzittende.
Chauffeurs die een bril dragen zijn verplicht een reservebril in de wagen te hebben.
De milieuzone - area de prioridad resedencial - van sommige steden mag je niet inrijden met je wagen.
Je moet de claxon gebruiken bij het naderen van een scherpe en onoverzichtelijke bocht in bergachtige streken.
Voor beroepschauffeurs en autobestuurders die minder dan 2 jaar een rijbewijs hebben, geldt een alcoholgrens van 0,3 promille.

Oostenrijk
Je lichten moeten overdag branden.
Een fluovestje in de wagen is verplicht.
Vergeet ook het snelwegenvignet niet.
Bij licht op oranje mag je niet doorrijden bij verkeerslichten.
Voor beroepschauffeurs en automobilisten die minder dan 2 jaar een rijbewijs hebben, ligt de alcoholgrens op 0,1 promille.
Net zoals in Duitsland, moet je ook in Oostenrijk bij file, zo veel mogelijk links of rechts rijden om in het midden een strook te creëren voor de hulpdiensten. Op wegen met meer dan twee rijstroken, geldt deze regel voor de twee meest linkse stroken.

Uit :  Knack MoneyTalk.be  05/06/2015 auteur Johan Steenackkers (VAB)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten