Welcome to my scrapworld

Becky Higgins' Project Life

Becky Higgins' Project Life
http://www.beckyhiggins.com/products/

Please link to my site if you copy text or pictures. Thanks.

© Ingrid Poppeliers - http://www.taalcreatief.blogspot.com/

woensdag 31 december 2014

Goodbye 2014 - Hello 2015 !
De laatste dag van het jaar maakt me altijd wat weemoedig. Straks begint er een nieuw kalenderjaar, een nieuwe afscheurkalender van De Druivelaar ligt al klaar.  De nieuwe agenda voor 2015 is al een tijdje in gebruik.

Ik blik altijd even terug op het voorbije jaar aan de hand van mijn foto's.  En meteen denk ik er dan bij dat ik dringend nog eens wat foto's moet  laten afdrukken of digitale albums maken.  Mijn mailbox zit vol aanbiedingen met kortingen van Albelli, Hema, Pixum, Vistaprint, ...  Dus ik moet er werk van maken voor die vervallen. Maar er komen toch altijd weer nieuwe aanbiedingen. De concurrentie is te sterk, denk ik.

Onlangs las ik dat meer en meer mensen Oudejaar thuis vieren, lekker rustig.  Men moet de baan niet meer op en thuis waar het klokje tikt, voelt men zich goed.  Wat lekkere dingen in huis halen, iets leuks op TV kijken of gezelschapsspelletjes doen.  Oudejaar behoeft niet zo veel heisa, vind ik.  Ieder vult het in op zijn/haar eigen manier.  En dat is prima. 

De bakkers, beenhouwers en supermarkten hebben het heel druk dezer dagen.  Vanmorgen aanschouwde ik het allemaal en besefte dat wij hier toch echt wel leven in een wereld van overaanbod en overdaad.  Ik denk dat we moeten beseffen dat we bij de gelukkigen zijn op deze aardbol.  Wij vieren feest met heerlijk eten en drank terwijl in het grootste stuk van de wereld mensen sterven van honger, dorst, koude, ontbering, oorlog, zinloos geweld.  Ook hier in België neemt de armoede helaas alsmaar toe. Het is niet voor iedereen feest.  Mensen die pas ontslagen zijn en/of die zonder werk zitten, mensen die ziek zijn of eenzaam, mensen die een dierbare verloren hebben, ...

Ik hoop dat het nieuwe jaar voor iedereen wat geluk mag brengen, weinig tegenspoed en vooral een goede gezondheid ! Een nieuw jaar biedt nieuwe kansen. Er worden nieuwe voornemens gemaakt, die al dan niet vervuld zullen worden.  Hopelijk brengt 2015 ons wat vreugde, warmte, liefde, genegenheid, een goede gezondheid en tijd om te genieten van de kleine, eenvoudige dingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten