Welcome to my scrapworld

Becky Higgins' Project Life

Becky Higgins' Project Life
http://www.beckyhiggins.com/products/

Please link to my site if you copy text or pictures. Thanks.

© Ingrid Poppeliers - http://www.taalcreatief.blogspot.com/

zaterdag 5 april 2014

De sfeervolle Amsterdamse Grachten

© Ingrid Poppeliers (Amsterdam, 29-31 maart 2014)

Onlangs mocht ik een weekendje van Amsterdam proeven.  Het was de eerste keer dat ik deze mooie stad bezocht.  Een stralend lentezonnetje was de kers op de taart.  Wat mij enorm bevallen is aan Amsterdam, is dat de mensen vriendelijk, verdraagzaam, behulpzaam en geduldig zijn.  Ook hield ik van de typische sfeer in elke wijk.

Het Vondelpark, de Museumwijk, de Jordaan, het Rembrandtplein, de Pijp, de Plantage, de grachten.

Heb genoten van een heerlijk stukje taart bij 'de Taart van m'n tante',voor het eerst in mijn leven Indonesisch gegeten, een zalig terrasje gedaan bij een bakkertje om de hoek, van het zonnetje genoten in het Vondelpark. 

Amsterdam is een veelzijdige stad met veel gezichten.  En de straten en grachten vormen een halve cirkel met het Centraal Station als middelpunt.

Ik zal nog eens een keertje terug moeten, want er is nog zoveel dat ik wil doen en zien, o.a. de bibliotheek met 7 verdiepingen en op het dak van NEMO genieten van het uitzicht. Misschien doe ik ook wel een rondvaart.  Overheerlijke pralines kopen bij Puccini aan de kerk in de Rosse buurt. 

Ik heb genoten van dat weekendje Amsterdam en hou er hele fijne herinneringen aan over.  Vooral de grachten konden mij enorm bekoren.  Ook het bezoek aan het Anne Frank Huis heeft een diepe indruk gemaakt op mij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten