Welcome to my scrapworld

Becky Higgins' Project Life

Becky Higgins' Project Life
http://www.beckyhiggins.com/products/

Please link to my site if you copy text or pictures. Thanks.

© Ingrid Poppeliers - http://www.taalcreatief.blogspot.com/

zondag 3 juni 2012

Vakantie dichtbij huis ... en toch op reis: tips

Holidays are what you make them

© Ingrid Poppeliers - klaproosjes

Voor de studenten betekent de maand juni 'alle zeilen bijstellen voor de examens'.    Spanning, stress, ontgoocheling en opluchting, te weinig slaap en ontspanning, paniek.  De examentijd is een zware periode voor studenten, en ook voor de ouders die hun kroost moed moeten inspreken en hen moeten steunen.  Juni is even op je tanden bijten.

Maar na de zware inspanningen en stresserende toestanden volgt er vakantie !!!  Velen kijken er een heel jaar naar uit, naar de zomervakantie en de reis die vaak al in de winter geboekt werd.  Heb je niets geboekt ?  Niet iedereen kan het zich financieel of organisatorisch veroorloven.  Geen nood: dichtbij huis vind je ook superleuke locaties waar je je helemaal op vakantie voelt.  In de grote steden planten ze bv hele zandstranden neer waar je geheel in exotische sfeer van kleurrijke cocktails en mojito's kan genieten.

België heeft zo veel moois te bieden.  Je hoeft het vakantiegevoel echt niet altijd in het buitenland te gaan zoeken.  Je maakt je eigen vakantie en dat hoeft niet altijd duur te zijn.  Je zal verrast zijn hoeveel prachtige steden, dorpen, hoekjes en plekjes ons landje rijk is. 

Vakantie is ook een ingesteldheid, a state of mind.  Als je elke dag positief en enthousiast naar de dingen kijkt, en elk moment als een cadeautje beleeft, ben je voortdurend met vakantie.  Daar heb je dus geen vliegtuig voor nodig. 


Toerist in eigen land : Tips

© Ingrid Poppeliers - de Leie in Afsnee

1) Ga op weekend ... in je eigen buurt. Boek een kamer in een charmant hotelletje.  Neem een goede reisgids mee, maak een programma, trek je stapschoenen aan en wandel.

2) Photowalk:  Bedenk een 'urban safari' met vrienden.  Trek een dagje op ontdekkingstocht door de stad; gewapend met fototoestel en eventueel lenzen.  Jullie missie: zoveel mogelijk exotische beelden schieten. En 's avonds natuurlijk alle foto's tonen aan elkaar.


3) Doe alsof je een echte toerist bent. Ga naar het dichtsbijzijnde treinstation.  Stap op de eerste trein die er aankomt.  Rijd mee tot het eindstation, en ontdek dan de plek waar je bent terechtgekomen.

4) Smeer je grondig in met een lotion of lichaamscreme met monoï of cocosgeur, voor die echte vakantiegeur.

5) Experimenteer met exotische gerechten, en ga ingrediënten kiezen in je supermarkt, afdeling 'wereldkeuken'.  Ga grondig te werk: versier je huis in het culinaire thema, zet de bijpassende muziek op en laat je gasten zich verkleden volgens het thema.  Wedden dat de sfeer er snel goed inzit ?

(Bron: Simply You - juni/juli 2012)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten