Welcome to my scrapworld

Becky Higgins' Project Life

Becky Higgins' Project Life
http://www.beckyhiggins.com/products/

Please link to my site if you copy text or pictures. Thanks.

© Ingrid Poppeliers - http://www.taalcreatief.blogspot.com/

maandag 21 mei 2012

Weekendje weg met vriendinnen / Girls' Weekend : TIPS !


© Ingrid Poppeliers

http://www.eropuitmetvriendinnen.be/site/tips

Tips voor Chicks


13 Slimme tips voor een vrolijke vakantie met vriendinnen

 1. Kom niet vroeger thuis dan afgesproken
  Spreek duidelijk een uur af en kom wat later. Het vermijdt paniek bij de thuisblijvers die het huis nog aan het opruimen zijn. Wees aardig en geef hen wat extra tijd om de vaatwasser te vullen, te stofzuigen en de vuilniszak toe te binden. Het is voor jou toch ook niet fijn om al met je trolley aan de deur te staan terwijl de rest nog een dweiltje slaat. Bovendien is een beetje treuzelen goed voor het gemis. Want dat hoop je toch, dat ze je hebben gemist!
 2. Leer lummelen
  Je moet de hele week al hollen en draven om alles gedaan te krijgen. Prop een vriendinnenweekend daarom niet vol activiteiten. Je hoeft echt niet alles te doen wat in de folders staat. Desnoods kom je volgend jaar terug om de rest van het programma af te werken. Niemand die het nog beseft, maar vakantie is Latijn voor leegte. Lanterfanten is het hoogste goed, tijdverlies is de nieuwe luxe. Ga ervoor... traag!
 3. Verzorg jezelf of laat je verzorgen
  Het is niet omdat je weg bent zonder partner dat je in een slons moet veranderen. Kam je haar, epileer je wenkbrauwen en houd je kuiten glad. Een weekendje met vriendinnen is geen excuus voor luie stekels en verfrommelde lijven. Gun jezelf de aandacht én de verzorging. Een vrouw in een goed vel kan de wereld aan. Scrubs, massages en sauna's... alles waar je altijd vrolijk van wordt.
 4. Stook geen ruzie op voorhand
  En nog beter, stook helemaal geen ruzie. Weet daarom wie je meeneemt en wie je thuis laat. Is je zus een échte vriendin? Of is ze gewoon je zus? Forceer de vriendschap en leur de sisterhood niet uit. Op weekend komt daar hommeles van. Hou de liga liever exclusief en kies resoluut voor een vijfsterrengezelschap in een driesterrenlogies. Verder is het wellicht praktisch om het aantal even te houden. Tenzij de tafelschikking en de kamerverdeling je niet kunnen schelen.
 5. Let voor één keer niet op je lijn
  Een weekend met vriendinnen = een caloriebom! Leg je daar voor de sfeer bij neer. Tel geen dieetpunten, bespaar niet op koolhydraten, eet het chocolaatje bij de koffie lekker op. En zeur vooral niet over je figuur! Dat figuur heb je trouwens gekregen in die 51 andere weekends van het jaar. Het heeft geen zin om in het 52ste weekend alle zogezegde schade in te halen. Zeker niet in Limburg, ... met al die lekkere Limburgse vlaai.

 6. Doe iets wat je nog nooit gedaan hebt
  Nieuwsgierigheid doet de wereld draaien. Blijf fris in het kopje en wees niet bang voor dingen die je niet kent. Schrik is voor seuten. Het genoegen is voor madammen met pit, puf én jus. Iets raars op de kaart? Proeven! Een logement op water? Boeken! 2 paar schoenen tegelijk? Zonder schuldgevoel! Een ranger in het Nationaal Park? Reserveren! Vespa's te huur? Gaan! Aventi belli ragazzi! Durven is doen, laat je verrassen!
 7. Doe zoals Mick Jagger en zweer plechtig: What happens on tour, stays on tour
  Met andere woorden: WAT OP EEN VRIENDINNENWEEKEND WORDT GEZEGD, BLIJFT OP VRIENDINNENWEEKEND! Je kan gerust een hele hoop geheimen bespreken, maar je mag er achteraf niet op terugkomen. Pikante weetjes en gevaarlijke ontboezemingen vragen om vertrouwen en discretie. Eens terug thuis is er maar één gebod: Zwijgen!
 8. Maak alleen uitgestippelde wandelingen
  Wegwijzers zijn een troef! Pijltjes zijn een zegen! Al babbelend letten meisjes niet zo goed op de weg. Topografische kaarten zijn niet geschikt voor vriendinnen. Voor je het weet sta je midden op de hei te discussiëren over het noorden. Terwijl de leidster maar blijft draaien met de kaart. Bovendien zijn uitgestippelde wandelingen op alles voorzien. Picknicktafels, aardige uitzichten, een kasteeltje hier, een watermolen daar én met horeca on the road. Belangrijk!
 9. Neem alleen flatterende foto's
  Oh ja, het is verleidelijk om gekke bekken te drukken voor de foto, maar achteraf ben je er zelden gelukkig mee. Geef toe dat je liefst elegant op de foto staat. Spreek daarom af om geen dikke konten te fotograferen. Ga op zoek naar elkaars verleidelijke kant. Flits niet in het donker. Vermijd kikkerperspectief. En als je twijfelt, ga dan voluit voor de schoonheid van het landschap. Ten slotte nog dit: elkaar na het weekend onaangekondigd taggen op Facebook is verboden.
 10. Discussieer vooral over de logies
  Voorbereidende weekendvergaderingen zijn geen smoes om nog eens af te spreken. Voorbereidende weekendvergaderingen zijn broodnodig. Omdat er héél veel soorten logies zijn. Van B&B's over vakantiehuisjes tot hotels, vakantieparen en kampeervlotten op het water. Neem je tijd om te kiezen en blijf bij je beslissing. Als je met je trolley komt aangereden bij de knusse gastenkamer, loop dan niet te jammeren dat je toch liever in een tent zou blijven slapen. Owee!
 11. Neem een ouderwetse pyjama mee
  Slaap je thuis in een slipje? Draag je alleen een oude t-shirt? Slaap je bloot? Of zweer je bij babydolletjes in roze zijde? Op weekend maakt het geen verschil. Want op weekend deel je een slaapkamer met vriendinnen. Vergeet daarom je ouderwetse pyjama niet, met broek én jasje, liefst niet al honderd keer te heet gewassen. De kans is groot dat er vergaderingen zullen worden belegd in bed of bij de open haard, maar dat is op geen enkel moment erotisch bedoeld.
 12. Laat elkaar los
  Wil de ene shoppen (iets zoeken voor op die witte rok), de andere terrassen ( mensen beloeren onder een parasol), zoek dan geen complotten tegen de vriendschap en spreek gewoon een uur af. Om vier uur terug op de Grote Markt, zo simpel is dat. Je hoeft heus niet het hele weekend arm in arm te lopen met zijn vieren of zijn zessen. Na de gescheiden bezigheden is er overigens weer gesprekstof met hopen. Want je wil natuurlijk wel weten hoe de ander het heeft gehad.
 13. Durf voor onnozele activiteiten te gaan
  Minigolfen heeft misschien een kwalijke reputatie, maar dat is onzin. Minigolfen is altijd leuk. Je kletst wat, je wandelt wat en je speelt wat. Ambiance gegarandeerd. Speeltuinen, waggelbruggen, familieschommels, picknicks en boottochtjes vallen in dezelfde categorie. Want wat je als kind plezierig vond, is gewoon plezierig gebleven. Vooral als niemand kijkt. Trek je sokken uit en voel met je teen aan de koude beek. Ouderwetse gezelligheid hoeft niet ingewikkeld te zijn.

1 opmerking: