Welcome to my scrapworld

Becky Higgins' Project Life

Becky Higgins' Project Life
http://www.beckyhiggins.com/products/

Please link to my site if you copy text or pictures. Thanks.

© Ingrid Poppeliers - http://www.taalcreatief.blogspot.com/

zondag 11 maart 2012

Jeugdboekenweek : 10 - 25 maart 2012


De Jeugdboekenweek staat dit jaar in het teken van de 'dieren'.  Verhalen over en met dieren staan heel speciaal in de kijker.

Op http://www.jeugdboekenweek.be/ vindt u alles over de Jeugdboekenweek 2012: een overzicht van de materialen en boekenpakketten, boekentips en nog veel meer.
Vanaf begin februari 2012 is het kinderluik van de website online, met boekentips, dierenweetjes; kwissen en spelletjes. 

© Ingrid Poppeliers

Omdat lezen en voorgelezen worden héérlijk is. 

© Ingrid Poppeliers
Hierbij nog enkele links naar leuke websites :

http://www.boekenzoeker.org/
Op de Boekenzoeker-website kiezen kinderen en jongeren tussen 8 en 18 zélf hun boeken.  Op basis van hun persoonlijke interesses en stemmingen krijgen ze leestips op maat. Er is een boekenzoeker voor lezers van 8 tot 12, 12 tot 15 en 15 tot 18 jaar.

De Kinder- en Jeugdjury is de grootste leesclub van Vlaanderen.  Ze brengt kinderen en jongeren tussen 4 en 16 jaar samen om te praten over boeken.  In bijna elke gemeente zijn er leesgroepen die in mei hun favoriete boeken bekronen.

Kinderen kunnen niet vroeg genoeg met boeken in aanraking komen. Boekbaby's wil ouders met hun kleine kinderen laten genieten van boeken.

Via gratis boekenpakketten voor baby's vanaf 6 maanden brengt men leesplezier binnen in jonge gezinnen. De lijst van deelnemende gemeentes staat op de website.

Voorlezen is het begin van levenslang boekenplezier.  Ieder jaar zet Stichting Lezen in de laatste week van november het grote aanbod van mooie voorleesboeken in de kijker.  De campagne spitst zich toe op peuters en kleuters, maar het plezier van voorlezen houdt natuurlijk niet op als een kind zélf kan lezen.

Iedereen Leest spoort iedereen aan om te lezen.  Op de interactieve website geven lezers elkaar boekentips.  Actiemomenten doorheen het jaar zetten mensen op ludieke wijze aan tot lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten